SPECULUMS

Bereid je voor op een grondig onderzoek door de ‘dokter’ alias jouw partner, dom of sub. Met een speculum zet je lichaamsopeningen open om deze te kunnen bekijken of om je voor te bereiden op penetratie.

Wat is een speculum?

Een speculum is een van oudsher medisch instrument om lichaamsopeningen te openen en vervolgens te bekijken. Speculums bestaan normaal gesproken uit twee (of drie) bladen die spreiden wanneer iemand in de hendel knijpt. Een gynaecoloog gebruikt een speculum om de vagina te openen en te kunnen inspecteren. Een speculum wordt ook eendenbek genoemd en wordt hedendaags ook gebruikt als BDSM sextoy bij ‘doktertje spelen’.

Speculums worden meestal gemaakt van roestvrij staal (RVS) en zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Zo heb je speciale anale speculums die minder breed zijn dan een normale vaginale eendenbek. Anale speculums zijn speciaal gemaakt voor de anus open te stellen als voorbereiding voor anale seks of een spannende inspectie.

Hoe gebruik je een speculum?

Voor je een speculum gaat gebruiken is het handig om eerst een stopteken of stopwoord te bespreken. Communiceer over hoe ver je wilt gaan en hoe lang je een speculum wil gebruiken. Je gebruikt een speculum als je de lichaamsopeningen wilt verwijden en klaar wilt maken voor penetratie. Hierbij mag glijmiddel niet ontbreken. Een speculum wordt bijna altijd gemaakt van roestvrij staal (RVS); een kenmerk hiervan is dat dit koud kan aanvoelen. Je kunt een speculum van tevoren even opwarmen onder de warme kraan.

Een speculum is een instrument waarbij je zeker niet te ver kan gaan. De risico’s zijn groot als de dominante (de dom) de stoptekens / stopwoorden van de onderdanige (de sub) niet goed kan verstaan of als de communicatie niet klopt. Als je een speculum gebruikt zit er veel metaal in de weg. Vandaar is het onmogelijk om tegelijkertijd te penetreren.

Hygiëne is daarnaast enorm belangrijk bij medische instrumenten als een eendenbek. Was je handen van tevoren en draag handschoenen. Ga rustig te werk en forceer niets. Zorg ervoor dat je ‘m altijd schoonmaakt als je een speculum voor vaginaal en anaal gebruikt op één avond.

Wil je één keer een speculum uitproberen? Dan kan je bij ons een wegwerpspeculum kopen dat niet van staal is gemaakt, maar van kunststof.

Medical Play

Medical Play is de moderne naam voor doktertje / gynaecoloog spelen en is een onderwerp waar steeds minder taboe op lijkt te heersen. Bij medical play boots je de relatie tussen een dokter en een patiënt na die hulpeloos wacht tot het grondige onderzoek begint. Je kunt een avondje medical play nog beter maken door een stethoscoop, thermometer, medische spuit of een dokterspakje te gebruiken. Uiteraard is een speculum een onderdeel die niet mag missen. De wisselwerking tussen de dokter en patiënt is een spannende manier van voorspel.

Een speculum onderhouden

Zoals eerder gezegd zijn vrijwel alle speculums gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit is een materiaal dat eenvoudig kan worden schoongemaakt. Dit kun je doen door het speeltje te steriliseren door het te koken in heet water en daarna goed te laten drogen. Als alternatief kun je toycleaner gebruiken. Als je toycleaner gebruikt, laat dit dan even intrekken en dep daarna het speculum schoon en droog met een schone doek.

Een speculum kopen

Een speculum en een medische spuit koop je direct uit voorraad bij Nooitmeersaai! We hebben een ruime hoeveelheid medical toys om je spannende avond medical play mogelijk te maken. Ook vind je bij ons een groot aantal andere BDSM producten waarmee je je partner beperkingen op kunt leggen - of andersom natuurlijk! 

Bij het bestellen van een (BDSM) sextoy is discretie en anonimiteit zeer belangrijk. We behandelen je bestelling met de grootste zorg en uiterst discreet. Onze bedrijfsnaam is niet zichtbaar op je pakketje en op je bankafschrift.

Let op! Alle sextoys, inclusief alle medische toys, kunnen niet worden geretourneerd. Dit is wettelijk verplicht i.v.m. hygiënevoorschriften. Wees er daarom helemaal zeker van dat het product bij je past en lees goed de beschrijving van het artikel door.

Volg je ons al op social media?

Je kunt Nooitmeersaai nu ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van de laatste acties, toevoegingen aan het assortiment of leuke producten waarvan je niet wist dat we ze hadden. Je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter!