SM ZWEPEN

Ga je voor de eerste keer doen aan BDSM of ben je ervaren? Wie of wat je ook bent: een geschikte SM zweep zit er altijd voor je bij! Kietelen of slaan: met een zweep kan je het alle twee. Bekijk hieronder ons assortiment.

Wat is een SM zweep?

Een zweep is een sextoy die wordt gebruikt bij sadomasochisme en bestaat uit één of meerdere strengen waarmee je een slaande beweging kan maken. Een zweep bevat vrijwel altijd een handvat. Met een zweep kun je slaan, maar ook vaak kietelen. Soms is alleen dreigen al voldoende om een reactie te veroorzaken bij je partner / de onderdanige.

Voor wie is een SM zweep?

Een zweep kan door iedereen worden gebruikt die er interesse in heeft. Het is niet zo dat je per se heel ervaren hoeft te zijn in de wereld van BDSM om een zweep te hanteren. Een zweep wordt door de dominante (de dom) gebruikt om de onderdanige (de sub) te straffen en zo de machtsverhouding duidelijk te maken. Zwepen worden in alle soorten en maten gemaakt en zijn dus ook voor de beginner geschikt. Als je net begint raden we een crop aan. Meer informatie lees je direct hieronder.

Welke SM zwepen zijn er?

Er is best wat onderscheid te maken tussen de soorten SM zwepen die momenteel het meest verkocht worden. We leggen je de bekendste uit.

Crop zweep

Een crop is een zweep die eruitziet als een rijzweep die je misschien wel kent van paardrijden. Deze zweep heeft een kort handvat en een lus die je om je pols kunt doen. Zeker bij een rijzweep is het enorm belangrijk dat je zweep niet zomaar afschiet. Crops hebben aan het uiteinde een korte lus om mee te slaan. Ze zijn verkrijgbaar met diverse uiteinden, als een handje of hartje. 

BDSM paddle

Een BDSM paddle is een plat plankje met een handvat, dat gebruikt wordt voor SM / BDSM. Bij paddles kunnen er grote verschillen zitten in materiaal, lengte en breedte, met of zonder opdruk, met of zonder noppen en in prijs. Het geven van tikken / slagen noemen we spanking, iets dat zeer opwindend kan zijn en waarmee je de machtsverhouding zeer goed kan onderstrepen.

Flogger zweep

Een flogger is een zweep met een aantal stroken die aan een handvat zijn bevestigd. Het aantal stroken kan hoog oplopen: diverse floggers uit ons assortiment hebben 30 strengen. Als er meer stroken de flogger zitten kun je een groter oppervlak bestrijken. Wanneer er meer strengen aan zitten komt de flogger minder hard aan omdat de druk op een groter oppervlak komt.

Bullwhip

Een bullwhip is een zweep voor de gevorderde waarbij het handvat niet kan buigen. Van oorsprong werden bullwhips gebruikt voor koeien of ander vee. Bullwhips komen zeer hard aan en kunnen behoorlijk lang zijn. Zo hebben wij zwepen van 180 cm, die door het opslingereffect nóg harder aankomen.

Hoe moet je een SM zweep gebruiken?

Hou de zweep stevig vast aan het handvat en doe als de zweep een lus bevat deze om je pols. Zorg dat je recht staat en niet gebogen en dat je niet te ver van je partner of sub staat. 

Voor je begint met een SM zweep te hanteren op je sub of partner raden we je aan eerst een paar keer te oefenen. Enkele lichaamsdelen, zoals het hoofd, de buik en de wervelkolom, kunnen blijvend worden beschadigd als er hard op wordt geslagen met alle gevolgen van dien. Je kunt een kussen neerleggen en kijken of je de zweep precies het punt kan raken die jij in gedachte hebt. Probeer te oefenen met harde en zachte tikjes en met een hogere slagfrequentie. Test ook de afstand waar vandaan je slaat en probeer in te schatten hoe hard de slag aankomt.

Zeker voor beginners, die hun pijngrens waarschijnlijk minder goed kennen dan gevorderden, raden we aan voorzichtig te beginnen met een slagje en daarna goed te communiceren wat de impact ervan is. Het zou vervelend zijn als jullie de zweep maar één keer gebruiken en dat deze daarna stofhapt omdat jullie de eerste keer iets te ver zijn gegaan.

Over het algemeen geldt dat hoe groter en zwaarder de SM zweep is, hoe harder de klap aankomt.

Een SM zweep onderhouden

Zoals bij elke sextoy raden we je aan deze voor en na elke sessie grondig te reinigen. De meeste zwepen zijn gemaakt van leer. Ook hebben we zwepen van skai / kunstleer en siliconen. We leggen je uit hoe het schoonmaken van een leren zweep in zijn werk gaat. Heb je een zweep van een ander materiaal? Volg dan de schoonmaakinstructies bij het product zelf.

Bij zwepen van leer moet je opletten met schoonmaken. Leer verliest snel zijn soepelheid en droogt uit als je het langdurig blootstelt aan water en zeep. Verwijder het oppervlak van het leer met een doek gedrenkt in antibacteriële zeep (zonder het ingrediënt triclosan) en water. Dan verwijder je de meeste bacteriën, bloedsporen en andere lichaamsstoffen. Laat toys van leer zo lang mogelijk drogen aan de lucht. Let erop dat je leren toys niet te lang blootstelt aan zonlicht. Leer raakt in zonlicht gemakkelijk verweerd.

Een SM zweep kopen

Je SM zweep koop je snel en eenvoudig online bij Nooitmeersaai! We hebben alle zwepen voor BDSM direct op voorraad. Bovendien vind je bij ons een groot aantal BDSM artikelen waarmee je een geweldige avond vol machtsspelletjes kunt beleven met je partner, dom of sub. Naast een uitgebreid assortiment BDSM hebben we een groot aanbod sextoys voor koppels en een uitgebreide drogisterij

Bij alle producten die met erotiek te maken hebben is een discrete verpakking en verzending essentieel. Onze medewerkers behandelen je bestelling anoniem en met de grootste zorg. Onze naam zal niet voorkomen op de buitenzijde van je pakket en op je bankafschrift.

Let op! Alle sextoys, inclusief BDSM producten, kunnen niet worden geretourneerd. Dit is wettelijk bepaald i.v.m. hygiënevoorschriften. Wees er helemaal zeker van dat het product bij je past en lees goed de beschrijving van het product door.

Volg je ons al op social media?

Je kunt Nooitmeersaai nu ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van de laatste acties, toevoegingen aan het assortiment of leuke producten waarvan je niet wist dat we ze hadden. Je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter!