BONDAGE TOUW

Bondage is één van de meest opwindende onderdelen binnen de BDSM. Met bondage touw kun jij je partner of sub vastbinden - of andersom - en zo een volledig gevoel van dominantie of onderdanigheid ervaren. Touwen voor bondage zijn lang om de beste knopen te leggen en elk lichaamsdeel vast te binden.

Wat is bondage touw?

Bondage touw is een lang en dun touw dat speciaal is gemaakt om te gebruiken bij bondage. Bij bondage is het de bedoeling om een onderdanige persoon in zijn of haar bewegingsvrijheid te beperken. Met een bondagetouw kun je knopen leggen, zo prachtige patronen krijgen - symmetrisch of asymmetrisch - en pijnprikkels veroorzaken. Bondage is een onderdeel van BDSM, de kunst om jezelf of de ander (seksuele) beperkingen op te leggen. De B staat letterlijk voor bondage!

Bondage touw gebruiken kan een enorm opwindende ervaring zijn. Het versterkt het gevoel van dominantie en submissie (macht en onderdanigheid) misschien wel het meest omdat je er voor kunt kiezen welke delen van het lichaam worden beperkt in hun vrijheid. Als jij of je partner / sub vastgebonden op bed ligt heeft de ander de volledige macht.

Soorten bondage touw

Bij bondagetouw bestaan verschillende materialen en lengtes. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen, voordelen en nadelen ten opzichte van andere materialen. We kunnen je niet een definitief antwoord geven op de vraag welk materiaal het beste is. Dit is afhankelijk van jullie ervaring met bondage, de stijl van knopen en gewoon jullie voorkeur.

Katoen

Katoen bondage touw is het soort touw dat je het meest zult tegenkomen en die ook het meest verkocht wordt. Katoen heeft als grootste voordeel dat het goedkoop is, maar het nadeel is dat dit touw kan gaan rekken. Zeker bij bondage kan dit vervelend zijn, omdat je knopen niet altijd blijven zitten zoals je ze geknoopt had. Bondagetouw van katoen voelt zacht aan en geeft je niet snel brandwonden als het touw snel over de huid schuurt.

Het is belangrijk om touw van katoen goed te laten drogen en niet op te bergen in een afgesloten omgeving. Als je dit wel doet kan het touw gaan schimmelen of rotten en kunnen bacteriën en vuil zich ophopen op je touw. Was je katoenen touw regelmatig en laat dit goed drogen. Katoen is niet het meest sterk ten opzichte van hennep. Als beginner is touw van katoen een prima materiaal om te experimenteren met bondage.

Hennep

Hennep bondage touw is een iets duurder alternatief voor katoen. Het wordt vaak gebruikt bij de Japanse bondagestijl Shibari. Hennep rekt niet en iets ruwer, wat fijn is voor degene (de sub) die is vastgebonden. Bondagetouw van hennep voelt wat steviger en grover en zorgt ervoor dat je echt goed vastzit. Hennep touw is voor de meer ervaren spelers in de bondage fijn omdat de knopen precies blijven zitten zoals de knoper bedoeld heeft. 

Hennep bondage touw kan door het stevige materiaal pijnlijk zijn voor de huid wanneer het touw schuurt. We raden hennep af voor beginners omdat de knopen meestal nog niet van het niveau zijn van een ervaren knoper. Probeer het eerst met katoen. Bevalt dit? Ga dan over naar hennep touw. Bondagetouwen van hennep gaan langer mee en zien er prachtig uit bij de sub.

Voor wie is bondage touw?

Bondagetouw is geen product dat specifiek voor een beginner of gevorderde geschikt is. Voor iedereen kan een bondage touw een fijne ervaring geven. De lengte van het touw zorgt ervoor dat je er ontzettend veel mee kan. Bij Nooitmeersaai vind je bondage touwen die verschillen in lengte en materiaal. Je vindt touwen tussen 3 en 10 meter en van katoen (meest voorkomende materiaal bij bondagetouwen) en hennep.

De kunst van knopen leggen is iets dat je niet in één dag leert. We raden onze klanten altijd aan te starten met katoenen touw en later over te stappen naar sterker henneptouw. Ga je beginnen met bondage? Verdiep je in de knopen. Bekijk filmpjes over bondageknopen of lees je in over verschillende technieken binnen de bondage. Zo is shibari een knoopkunst waarbij zo mooi mogelijke asymmetrische knopen centraal staan.

Welk bondage touw moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van je ervaring en waar je het touw voor gaat gebruiken. Er zijn vier kenmerken waar we ons op focussen bij het kiezen van een bondagetouw. Materiaal, dikte, lengte en kleur. De keuze voor een materiaal hebben we boven al uitgelegd; de andere lees je hieronder.

Dikte

Let op het postuur van de persoon die je vastbindt. Bondagetouwen zijn meestal 6 mm dik en dit is precies goed voor iemand met een gemiddeld persoon. Is de persoon die wordt vastgebonden iets groter of zwaarder, neem dan een dikker touw en vice versa. Zo zijn de Japanse bondagetouwen van Bondage Play iets dikker dan 6 mm en die van Fifty Shades of Grey iets minder dik.

Lengte

Voor een beginner volstaat een touw van 3 meter, omdat je wilt kunnen experimenteren met het aanleggen van knopen en niet het hele lichaam van je partner / sub hoeft vol te knopen. In het begin kun je nog wel eens onhandig zijn met knopen en dan is een korter touw handiger. Ga je echter voor volledige lichaamsbondage of voor shibari, gebruik dan langer touw (10 meter). 

Kleur

Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Bondage touwen van katoen kunnen allerlei kleuren bevatten, als rood, paars en zwart. Touwen van hennep hebben vaak de originele bruine / beige kleur. Desondanks zijn henneptouwen mooi voor op foto’s!

Hoe moet ik bondage touw gebruiken?

Bondage is een kunst binnen de BDSM die niet zonder risico is. Veiligheid staat altijd voorop. Zorg dat je een stopwoord hebt zodat je altijd weet waar de grens ligt en precies kan stoppen wanneer grenzen overschreden worden. Het klinkt flauw, maar ‘Stop’ kan een perfect stopwoord zijn, als je dit woord tenminste niet gebruikt bij dirty talk. 

Verdiep je vooraf in de knopen. Begin je voor het eerst met bondage? Hou dan twee vingerdikten tussen de huid en de knoop als stelregel. Zorg dat je weet wat je doet, zeker bij shibari knoopkunst waar de sub altijd op een andere manier wordt vastgebonden.

Onderhoud je touw precies zoals de verpakking en de schoonmaakinstructies aangeven. Was het touw regelmatig omdat bondagetouwen vrijwel altijd worden gemaakt van natuurlijke materialen. Berg je touw op op een droge en donkere plaats die niet is afgesloten. Dit verlengt de levensduur van je bondage touw.

Bondage touw kopen

Alle bondage touwen bestel je direct uit voorraad bij Nooitmeersaai! We hebben een groot aanbod BDSM artikelen waarmee je een fantastisch spel van dominantie en submissie kunt ervaren met je partner, dom of sub. Naast een uitgebreid assortiment BDSM hebben wij ook een groot aanbod sextoys voor koppels en een uitgebreide drogisterij

Bij alle seksartikelen is een discrete verzending en levering van het hoogste belang. Onze medewerkers zorgen ervoor dat je bestelling discreet wordt behandeld. Van verpakking en verzending tot aan de naam op je bankafschrift: we zorgen ervoor dat je nooit in de verlegenheid zult komen vanwege een pakket van Nooitmeersaai.

Let op! Alle BDSM-artikelen kunnen niet worden geretourneerd. Dit is wettelijk bepaald i.v.m. hygiënevoorschriften. Wees er dus zeker van dat het product bij je past.

Volg je ons al op social media?

Je kunt Nooitmeersaai nu ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van de laatste acties, toevoegingen aan het assortiment of leuke producten waarvan je niet wist dat we ze hadden. Je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter!