ANAAL SPECULUMS

Bereid je voor op een grondig anaal onderzoek door de 'dokter'! Met een anaal speculum zet je de anus open om deze te kunnen bekijken of voor te bereiden op anale penetratie.

Wat is een anaal speculum?

Een anaal speculum is een instrument dat uit de medische wereld afkomstig is en is gemaakt om de anus te openen en vervolgens te bekijken. Anale speculums bestaan uit twee of drie lepels, die spreiden wanneer er in de hendel wordt geknepen. Een gynaecoloog gebruikt een anaal speculum om de anus te openen en te kunnen inspecteren. Een speculum wordt ook wel eendenbek genoemd en wordt nu ook gebruikt als anale sextoy.

Anale speculums worden bijna altijd gemaakt van roestvrij staal (RVS) en zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Je kunt een normaal speculum gebruiken voor de anus, maar normale speculums kunnen veel wijder open dan anale speculums. Als je een normaal speculum voor anaal gebruikt is de kans aanwezig dat je per ongeluk de lepels te ver uit elkaar zet. Wij hebben normale speculums ook in deze categorie gezet voor de gevorderde.

Hoe gebruik je een anaal speculum?

Voor je een anaal speculum gaat gebruiken is het handig om eerst een stopwoord of stopteken af te spreken met je partner. Communiceer over hoe ver je wilt gaan en hoe lang je een speculum wilt gebruiken. Je gebruikt een anaal speculum als je de anus wilt verwijden en klaar wilt maken voor anale penetratie. Bij alle anale sextoys, waaronder anale speculums, is glijmiddel enorm belangrijk. Dit komt omdat de anus geen natuurlijk vocht aanmaakt bij opwinding. Anale seks zonder glijmiddel kan dus erg pijnlijk zijn. Voor anale penetratie is anaal glijmiddel handig; dit is dikker glijmiddel dan de normale variant die soms een licht verdovende werking heeft.

Een anaal speculum is een instrument waarbij je niet te ver kan gaan. De risico’s zijn namelijk erg groot als de dominante (de dom) de stoptekens of stopwoorden van de onderdanige (de sub) niet goed kan verstaan of wanneer de communicatie niet klopt. Als je een anaal speculum gebruikt, zit er veel metaal in de weg. Het is onmogelijk om tegelijkertijd te penetreren.

Daarnaast is hygiëne enorm belangrijk bij van origine medische instrumenten als anaal speculums. Was je handen van tevoren met ongeparfumeerde zeep en draag handschoentjes. Ga rustig te werk en forceer niets. Gebruik één speculum niet voor meerdere lichaamsopeningen, maar mocht je dit toch willen doen, maak de eendenbek dan tussendoor grondig schoon.

Temperature play

Een anaal speculum wordt vrijwel altijd gemaakt van roestvrij staal (RVS). Een kenmerk hiervan is dat dit koud kan aanvoelen voor je begint. Temperature play is een erotische vorm van stimulatie dat koude en warme temperaturen gebruikt om de zenuwen te prikkelen. Stalen speculums kunnen warm en koud worden gemaakt en nemen snel de temperatuur aan van de omgeving. Doe je je stalen speculum even in de koelkast, dan is deze snel koud. Hou je je speculum onder de warme kraan, dan is deze snel warm.

Wil je één keer een speculum uitproberen? Dan kan je bij ons een wegwerpspeculum kopen dat niet van staal is gemaakt, maar van kunststof.

Medical Play

Medical Play is de verzamelnaam voor een erotische rollenspel met een dokter en een patiënt. Dit is een onderwerp waar steeds minder taboe op lijkt te heersen. Bij medical play boots je een medisch onderzoek na met een patiënt die hulpeloos wacht tot het grondige onderzoek begint. Een medisch hulpmiddel als een anaal speculum past hier perfect bij.

Je kunt een avondje medical play nog beter maken door naast een anaal speculum ook een stethoscoop, thermometer, medische spuit of een dokterspakje te gebruiken. 

Een anaal speculum onderhouden

Vrijwel alle anale speculums zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit is een materiaal dat eenvoudig kan worden schoongemaakt. Omdat er bij een anale sextoy weer andere bacteriën op het speeltje komen dan bij vaginale of orale penetratie, leggen we je de meest grondige manier uit om het seksspeeltje te reinigen.

Je kunt een anaal speculum schoonmaken door het speeltje in heet water te koken en daarna goed te laten drogen. Als alternatief kun je het speculum eerst onder de kraan houden tot je geen lichaamsstoffen meer ziet. Daarna kun je toycleaner gebruiken. Spuit toycleaner op de anaal speculum en laat dit een minuutje intrekken. Wrijf ‘m daarna goed droog en schoon met een schone doek. 

Een anaal speculum kopen

Je nieuwe anaal speculum koop je snel en direct uit voorraad bij Nooitmeersaai! We hebben een ruime hoeveelheid anale sextoys om een spannend avondje met anaal mogelijk te maken.

We behandelen je bestelling op een zeer discrete wijze en met aandacht voor de privacy van de klant. Je pakket wordt verzonden in een neutrale doos en we vermelden onze naam niet op het verzendetiket. Bovendien is onze naam niet terug te vinden op je bankafschrift.

Let op! Alle sextoys, inclusief anale speculums, kunnen niet worden geretourneerd. Dit is wettelijk bepaald i.v.m. hygiënevoorschriften. Wees er daarom helemaal zeker van dat het product bij je past.

Volg je ons al op social media?

Je kunt Nooitmeersaai nu ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van de laatste acties, toevoegingen aan het assortiment of leuke producten waarvan je niet wist dat we ze hadden. Je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter!