GAGS-MONDKNEVELS

Houd de mond van je partner of sub open en lever hem of haar volledig over aan jouw genade. Of andersom natuurlijk! Met een ball gag wordt de machtsverhouding tussen de dom en sub nog verder onderstreept.

Ball gag

Een ball gag is een musthave in de BDSM collectie van BDSM liefhebbers . De gag is van siliconen materiaal gemaakt en is in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Een ball gag kan niet ontbrekend bij een ondeugend spelletje in de slaapkamer en is een goede aanvulling op andere bondage producten.

WAT IS EEN BALL GAG?

Een ball gag, ook mondknevel genoemd, is een bondage accessoire die de mond vult of openhoud doormiddel van een bal, bitje, klemmetje of zelf andere varianten zoals een siliconen hondenbot of een siliconen roos. Het wordt gebruikt om een onderdanige hem of haar het zwijgen op te leggen. Het speeltje staat bekend als erg opwindend en onderdanig omdat de ball gag het onmogelijk maakt te spreken. In veel gevallen wordt een mondknevel met een verstelbaar riempje of gesp aan de achterzijde van het hoofd. Op deze manier is het voor degene die is vastgebonden lastig om zelf de ball gag te verwijderen.

VOOR WIE IS EEN BALL GAG?

Een ball gag kan worden gebruikt door iedereen die gëinteresseert is in BDSM ; het maakt niet uit of je een beginner of ervaren bent. Het is een veelgebruikt BDSM item omdat het vanaf het eerste moment een gevoel van machteloosheid benadrukt.

Als je een beginner bent weet je waarschijnlijk nog niet precies waar je grens ligt. Begin je net: kies dan voor een kleine variant met klittenband. Bij een ball gag geldt: size matters. Wees voorzichtig met de grootte van de knevel en koop niet direct de grootste die je ziet.

WELKE SOORTEN BALL GAGS ZIJN ER?

KLASSIEKE BALL GAG

De klassieke ball gag is er één zonder luchtgaatjes en wordt met een riem vastgemaakt aan de achterzijde van het hoofd. Een klassieke ball gag heeft een bal van rond de 4 cm die achter de tanden wordt geplaatst het kan een siliconen bal zijn of een plastic bal.

BALL GAG MET LUCHTGAATJES

Een variant van de klassieke ball gag, maar met luchtgaatjes in de bal. Door de gaatjes wordt de sub van lucht voorzien. Ball gags met luchtgaatjes zijn moeilijker schoon te maken omdat er speeksel aan de binnenzijde kan komen.

MONDSPREIDER

Een variant van de klassieke ball gag, maar dan met een ring waardoor de mond van de sub ver wordt opengezet (ring gag). De tong krijgt alle ruimte en de onderdanige kan zelfs enkele woorden spreken. Daarentegen zorgt een mondspreider voor meer kwijl.

BALL GAG MET DILDO/ PENIS GAG

Een variant van de klassieke ball gag, maar dan met een dildo op de plaats van de mondknevel. Ook wel een penis gag Deze dildo’s zijn niet zo erg groot. Het wordt mogelijk iemand anders te penetreren door simpelweg het hoofd te bewegen.

HOE MOET JE EEN BALL GAG GEBRUIKEN?

Als je net begint met BDSM is een ballgag een leuk speeltje om verder te experimenteren. Wanneer jullie beginnend zijn is het handig om duidelijke afspraken te maken over een ball gag.

  1. Kies afhankelijk van je ervaringsniveau een ball gag met een grootte waarvan je denkt dat dit bij je past. Begin je net: neem dan een ball gag met klittenband die je ook zelf heel eenvoudig af kan doen. Ben je wat meer ervaren, dan kun je een siliconen mondknevel met een leren band kiezen. Een ball gag met een leren band ziet er heel opwindend en mooi uit, al zeggen we het zelf.

  2. Spreek samen een teken of actie af waardoor de sub kan aangeven dat de ball gag nu echt uit moet. Omdat je niet kunt praten is een stopwoord niet mogelijk. Dit kun je doen met een bepaalde beweging, zoals een paar keer het hoofd heen en weer bewegen of door een voorwerp te laten vallen.

  3. Heb je een klassieke ball gag met een balletje en een riem met gesp? Dan plaats je de bal achter de tanden. Ook met een ring in plaats van een bal plaats je ‘m achter de tanden. Bij een hondenbot plaats je het bot zo ver mogelijk tussen de tanden van de sub. Het is de bedoeling dat de onderdanige de mondknevel niet zomaar kan uitspugen. Hierdoor worden alle ball gags aan de achterzijde vastgemaakt.

  4. Na een bepaalde tijd kan er speeksel ophopen in de mond. Op het moment dat de drager zijn of haar hoofd naar achteren houdt kan speeksel de keel in lopen. Slikken gaat moeilijk met een ball gag en kan daarom neiging tot kokhalzen veroorzaken. Hou hier rekening mee en zorg ervoor dat het hoofd van de sub naar voren wordt gehouden.

RISICO'S BIJ HET GEBRUIK VAN EEN GAG

Het gebruik van een ballgag neemt zeker risico's met zich mee, wanneer jij of je partner last hebt van een verstopte neus of verknauwde luchtwegen wordt het niet aangeraden een klassiek ontwerp te dragen, deze maken het namelijk onmogelijk om door de mond te ademen. Wanneer de submissive niet kan ademen door zijn/haar neus kan de onderdanige stikken. Wanneer hij/zij begint te kokhalzen moet de ballgag onmiddelijk worden verwijderd. Dit vanwege stikkkingsgevaar bij overgeven. Bij angst voor verstikking kan er worden gekozen voor een variant met luchtgaten. Laat de accessoires niet langer dan 10-20 minuten zitten. Bij veel gebruik kunnen de kaakspieren uitrekken of in extreme gevallen kan de kaak ontwricht raken.

ALLE MOGELIJKHEDEN MET EEN BALL GAG

De gag is een leuk speeltje om te experimenteren met bondage, je kunt de gag bijvoorbeeld combineren met boeien of blinddoeken. Maak de look af met tepelklemmen, riemen of kettingen van metaal. Naast bondage is het ook mogelijk om plezier te hebben van ballgag bij andere situaties, kijk voor alle mogelijkheden op onze BDSM pagina. Wil je een ballgag combineren andere speeltjes of met bijpassende lingerie? Vindt hier ons overzicht lingerie terug of bekijk onze andere BDSM producten.

EEN BALL GAG SCHOONMAKEN

Was de ball gag met warm water en ongeparfumeerde zeep (zonder het ingrediënt triclosan). Spuit vervolgens wat toycleaner erop en laat dit even intrekken. Gebruik opnieuw warm water. Dep je seksspeeltje daarna goed schoon en droog met een schone doek. Dit is de meest grondige manier.

EEN BALL GAG KOPEN

Alle ball gags en andere BDSM speeltjes koop je snel en eenvoudig online bij Nooitmeersaai! We leveren direct uit voorraad. Jouw product wordt discreet verpakt en geleverd. Naast een uitgebreid assortiment BDSM hebben we een groot aanbod sextoys voor koppels en een uitgebreide drogisterij om een geweldig samenspel tussen jullie beiden mogelijk te maken. 

Let op! Alle sextoys, inclusief ball gags kunnen vanwege hygiënische redenen niet worden geretourneerd. Dit is wettelijk bepaald i.v.m. hygiënevoorschriften.