SM KAARSEN

Geef je partner of sub pijn precies op de plaats waar jij dat wilt! Laat zien wie de baas is met SM kaarsen met een smeltpunt tussen 40 en 70 graden. Onze hot wax kaarsen vind je hieronder.

Wat is een SM kaars?

Een SM kaars is een variant van de normale kaars die je op tafel of op de vensterbank zet. Ze geven je sfeervolle verlichting en een prettige geur, maar daar zijn de kaarsen niet hoofdzakelijk voor gemaakt. SM kaarsen zijn ervoor gemaakt om het kaarsvet op het lichaam van de onderdanige te druppelen. SM kaarsen branden sneller weg dan normale kaarsen en hebben een smeltpunt dat zorgt voor pijnlijk gesmolten kaarsvet, maar niet een smelttemperatuur dat zó hoog ligt dat de sub brandwonden krijgt. Dit is bij een normale kaars wel het geval.

SM kaarsen worden vaak in combinatie met andere BDSM speeltjes gebruikt, zoals handboeien, enkelboeien en blinddoeken. Dit is onderdeel van het machtsspel van BDSM. De onderdanige voelt zich compleet machteloos. Door meerdere BDSM hulpstukken te gebruiken, leg je de sub nog meer beperkingen op en wordt het samenspel tussen de dominante (de dom) en de onderdanige (de sub) opwindender.

De SM kaarsen uit ons assortiment zijn gemaakt van paraffine. Kaarsen van paraffine hebben een smelttemperatuur tussen 40 en 70 graden Celsius. We hebben bewust gekozen voor paraffine en niet voor stearine of bijenwas. De smelttemperaturen van deze materialen liggen te hoog om de veiligheid van de onderdanige te kunnen garanderen (80 graden Celsius en hoger). Wij hebben twee SM kaarsen in rood en zwart die een smeltpunt van 52 graden Celsius hebben. Dit is heet, maar zeer beperkt schadelijk voor de huid.

Hoe gebruik je een SM kaars?

Het is zeer eenvoudig om een SM kaars te gebruiken. Steek de kaars aan en laat het smeltende kaarsvet voorzichtig druppelen op het lichaam van de onderdanige. Begin rustig en hou de SM kaars niet te dicht bij het lichaam. Door de kaars iets hoger te houden als je begint met druppelen, zal de druppel iets meer uiteen spatten op het lichaam en koelt de druppel sneller af. Luister bij de eerste keer heel goed naar je partner of sub en kom erachter waar de pijngrens ligt. Bespreek van tevoren een stopteken of stopwoord.

Bij hot wax kaarsen heb je het risico letterlijk zelf in de hand, dus wees voorzichtig. Druppel de was niet op het hoofd van de sub en wees terughoudend met druppelen op geslachtsdelen. De was vormt na het druppelen een laagje dat op het lichaam van de sub blijft liggen. Dit koelt mettertijd af tot kamertemperatuur. Vaak wordt een tweede laagje als minder heet ervaren omdat de huid al beschermd is door het eerste laagje.

Hou er rekening mee dat sommige delen van het lichaam meer pijn doen. Als voorbeeld: de hals, de binnenkant van de elleboog en op vingers / tenen. Druppel alleen op deze lichaamsdelen als je zeker weet dat je sub er tegen kan. Je kunt ervoor kiezen de warme huid af en toe af te koelen met een ijszak of ijsklontje. Dit geeft een prikkelende pijnscheut: alsof je in één keer onder een ijskoude douche gaat staan. Deze temperature play geeft je net iets extra’s en zorgt er ook voor dat het lichaam wat afkoelt.

Vraag voor je begint hoe de huid van je partner of sub reageert op de zon. Hoe sneller iemand verbrandt in de zon, hoe gevoeliger zijn of haar huid is en hoe voorzichtiger je moet zijn met druipend kaarsvet.

Hoe verwijder je kaarsvet naderhand?

Er zijn meerdere manieren om kaarsvet te verwijderen na het spelen met een kaars. Heb je een heel kunstwerk gedruppeld, dan is het zonde om dit er willekeurig af te halen en doe je het zo voorzichtig mogelijk. Is de was compleet opgedroogd, dan kun je het eenvoudig met je vingers of met een klein mesje verwijderen. Ook is het mogelijk het kaarsvet er met een zweep af te slaan. Neem nadat (je denkt dat) alle was eraf is een douche en was jezelf grondig met zeep.

Kaarsvet is een vloeibare substantie en daarom kan dit op plaatsen komen waar je het liever niet ziet. Een simpele methode is om keukenpapier op het kaarsvet te leggen en hier met een strijkijzer overheen te gaan. Het kaarsvet smelt dan en trekt in het keukenpapier. Wees ook hierbij voorzichtig omdat je normaal gesproken niet je meubilair strijkt.

Verschil tussen een SM kaars en een massagekaars

Het verschil tussen een SM kaars en een massagekaars is voornamelijk de smelttemperatuur en het materiaal waarvan de kaarsen zijn gemaakt. Bij een SM kaars ligt het smeltpunt bij paraffine tussen de 40 en 70 graden en bij stearine of bijenwas nog hoger. Een massagekaars brandt al bij 35 graden en is dus niet schadelijk voor de huid. SM kaarsen zijn over het algemeen gemaakt voor een pijnervaring. Na het druppelen stolt het kaarsvet op het lichaam. Kaarsvet van een massagekaars verandert na het druppelen in massageolie en kan daarna worden gebruikt voor een (erotische) massage. Een SM kaars werkt daarentegen veel beter in het machtsspel tussen de dom en de sub.

Een SM kaars kopen

Een SM kaars of hot wax kaars bestel je direct online bij Nooitmeersaai! We hebben alle SM kaarsen direct op voorraad. Ook vind je bij ons een groot aantal BDSM artikelen waarmee je een geweldige avond vol machtsspelletjes kunt beleven met je partner, dom of sub. Naast een uitgebreid assortiment BDSM hebben we een groot aanbod sextoys voor koppels en een uitgebreide drogisterij

Bij het bestellen van een seksartikel is een discrete behandeling essentieel. Onze medewerkers behandelen je bestelling discreet en met de grootste zorg. Onze naam komt niet terug op de buitenkant van je pakket en je bankafschrift.

Volg je ons al op social media?

Je kunt Nooitmeersaai nu ook volgen op sociale media. Blijf op de hoogte van de laatste acties, toevoegingen aan het assortiment of leuke producten waarvan je niet wist dat we ze hadden. Je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter!